Učenici Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“ iz Kaknja posjetili COKP Drivuša

Danas je 26 učenika završnog razreda Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“ posjetilo Centar za održavanje i kontrolu prometa Drivuša.

Budući tehničari drumskog saobraćaja, imali su priliku da posmatraju nadzor saobraćaja, na dionicama Zenica jug – Lašva, Sarajevo sjever – Sarajevo zapad, Sarajevo zapad – Tarčin i Zvirovići – Bijača.

„Ovo je sada već postala tradicionalna posjeta učenika Srednje tehničke škole iz Kaknja. Na kraju četvrtog razreda, kada dođe vrijeme da se sumira cijelo gradivo kojeg učenici prođu u toku svog školovanja, organizira se posjeta Kontrolnom centru. Učenici su dosta toga vidjeli i svoja znanja proširili. Zahvaljujemo se JP Autoceste FBIH što nas je ugostilo i što su nas uposlenici Preduzeća proveli i pokazali kako funkcionira najsavremeniji Kontrolni centar u jugoistočnoj Evropi“, izjavio je Azem Husika, profesor Tehničke škole Kakanj.

Zanimljivo i poučno stručno predavanje, funkcioniranje načina rada Centra održao je Zlatko Demirovski, šef Odjela za upravljanje i nadzor saobraćaja.

Također, u sklopu posjete COKP-u učenici su prisustvovali i prezentaciji rada profesionalne vatrogasne jedinice JP Autoceste FBiH, koja je smještena u vatrogasnom domu u COKP-u. Učenike je dočekao komandir smjene Mufid Njemčević gdje ih je detaljno upoznao s načinom rada same vatrogasne jedinice.

Press služba JP Autoceste FBiH