Bonus od 20% na svaku dopunu novčanih sredstava na ACC TAG

„Autoceste Card“ (ACC) je elektronska naplata cestarine koja korisniku autoceste omogućuje brzu i efikasnu naplatu cestarine bez posredovanja blagajnika i čekanja na naplatnim mjestima.

Vozila opremljena uređajem za elektronsku naplatu cestarine (ACC TAG) od korisnika zahtijeva da prilagođenom brzinom prolazi kroz ulaznu/izlaznu naplatnu stazu bez zaustavljanja.

Transakcija između ACC TAG uređaja i sistema za naplatu cestarine je automatska – odvija se pomoću ACC TAG-a smještenog sa unutrašnje strane prednjeg vjetrobranskog stakla u vozilu i antene na nadstrešnici iznad ulazne/izlazne naplatne staze.

Na čeonim i bočnim naplatnim mjestima postoji najmanje jedan izdvojeni naplatni prolaz koji služi za ACC elektronsku naplatu cestarine. ACC TAG uređaj mogu koristit korisnici svih skupina vozila (I, II, III i IV).

Prednosti elektronske naplate cestarine:

  • Brži i sigurniji prolaz
  • Prolazak bez zaustavljanja
  • Smanjenje gužve na naplatnim mjestima
  • Bonus od 20% na svaku dopunu novčanih sredstava na ACC TAG
  • Za Prepaid billing korisnike omogućen ulazak u minus za jednu transakciju u slučaju nedovoljnog iznosa kredita na korisničkom računu

 

ACC prepaid – biling korisnici

Novi obračunski sistem – biling je koncipiran tako da svaki korisnik ima jedinstveni račun na kojem se nalaze novčana sredstva za korištenje autoceste. Sistem nudi mogućnost  raspodjele sredstava na način da svaki ACC TAG uređaj podjednako koristi sredstva sa zajedničkog računa, tzv. grupna raspodjela ili ostavlja mogućnost korisniku da pojedinim tagovima dodijeli određena sredstva, odnosno da ograniči iznos sredstava koji određeni ACC TAG može potrošiti sa zajedničkog računa tzv. pojedinačna raspodjela.

ACC TAG uređaj može koristiti samo ugovoreni korisnik i to za vozilo za koje je namjenjen. Dopuna ACC kredita se može platiti isključivo u KM-ovima.

Dopuna korisničkog računa za prepaid – biling korisnike može se raditi na tri načina:

  1. Virmanskom uplatom, prebacivanje sredstava na korisnički račun se vrši automatski narednog radnog dana po zaprimanju uplate na žiro-račun JP Autoceste FBiH – bez dolaska na naplatno mjesto
  2. Na naplatnim mjestima kartično ili gotovinski, sa prisustvom ACC TAG uređaja ili bez njega. Za dopunu bez prisustva ACC TAG uređaja korisnik treba znati svoj ID Korisnika ili medium pid TAG uređaja za koji želi izvršiti dopunu
  3. Online dopune korisničkog računa, dopune bankovnim karticama u realnom vremenu, bez dolaska na naplatno mjesto i bez prisustva ACC TAG uređaja. Uplaćena sredstva su nakon obrade na raspolaganju korisniku.

 

ACC prepaid korisnici

Prepaid korisnici ACC usluge vrši uplatu ACC kredita – gotovinski, bankovnom karticom ili virmanski, a uplaćeni novčani iznos se pohranjuje na ACC TAG uređaj, i tako ostvaruje mogućnost plaćanja usluge korištenja autocesta i brzih cesta u Federaciji BiH prema važećem cjenovniku. ACC TAG uređaj može koristiti samo ugovoreni korisnik, i to za vozilo za koje je namijenjen. Dopuna ACC kredita se može platiti isključivo u KM-ovima.