Srebrena plaketa za JP Autoceste FBiH

Udruženje „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“, povodom obilježavanja 25 godina rada dodijelilo je jubilarnu Srebrenu zahvalnicu JP Autoceste FBiH, za neposredan doprinos u ostvarenju programskih ciljeva Udruženja. U znak zahvalnosti  Udruženje je JP Autoceste FBiH poklonilo i monografiju od 1994. do 2019. „Četvrt vijeka trijumfa filantropije“.

„Čast i zadovoljstvo nam je da devet godina sarađujemo s Udruženjem “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu”. Izuzetno smo počastvovani što nam je dodijeljena Jubilarna srebrena zahvalnica za neposredan doprinos partnerstvu u ostvarivanju programskih ciljeva Udruženja. Društveno odgovorno poslovanje naše kompanije je i ulaganje u mlade, što i činimo stipendiranjem omladine, jer ulaganjem u obrazovanje djece i omladine najbolje se kako i sam naziv ovog Udruženja kaže gradi Bosna i Hercegovina, kazao je Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH.

Udruženje “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu”, osnovano je 1994. godine s ciljem doprinosa razvoju Bosne i Hercegovine putem redovnog i kvalitetnog obrazovanja djece i mladih žrtava rata, invalidne, talentovane djece i mladih romske nacionalne manjine i djece i mladih u socijalnoj potrebi kako bi postali progresivni članovi društva.

Za 25 godina 58.260 djece, mladih i njihovih porodica koristilo je usluge Udruženja u vidu stipendiranja, učestvovanjem u edukacijskim projektima, primanjem odjeće, školskog pribora, sportske opreme…