Predstavnici JP Autoceste FBiH u Brčkom na sastanku o izgradnji autoputa

Delegacija JP Autoceste FBiH na čelu s izvršnim direktorom za projektiranje i građenje Ešefom Džafićem jučer je sudjelovala na sastanku u Brčkom koji je održan u organizaciji gradonačelnika Brčko distrikta Esada Kadrića. Uz predstavnike JP Autoceste FBiH i Brčko distrikta na sastanku su sudjelovali i predstavnici JP Autoputevi RS.

Tema jučerašnjeg sastanka je bila upoznavanje predstavnika Brčko distrikta o dosadašnjim aktivnostima i daljnjim koracima koji se provode oko izgradnje autoputa Orašje – Tuzla i Vukosavlje – Rača, koji će u budućnosti biti dio međunarodnog koridora Beograd – Sarajevo, s posebnim osvrtom na petlju u Brčkom, čijom će izgradnjom Distrikt postati buduće prometno čvorište.

Predstavnici JP Autoceste FBiH predstavili su dosadašnje faze koje su urađene kada je riječ o spomenutoj dionici autoputa, a koje se ogledaju u pripremnim radnjama u smislu raspisivanja javnog poziva za projektiranje, financiranje i izgradnju.

Na sastanku je dogovorena intezivnija suradnja za daljni period, kao i zajedničko djelovanje u kasnijim fazama izgradnje autoputa.

 

Press JP Autoceste FBiH