Održan sastanak na temu rekonstrukcije lokalne ceste u Babinskom slivu

Izvođač radova blagovremeno ispunjava sve obaveze

Nakon protesta mještana Babinskog sliva, održanog 24. maja 2019. godine, jučer su predstavnici JP Autoceste FBiH prisustvovali sastanku koncesionara, koji je održao Arnel Isak, ministar u Vladi ZDK za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline.

U ime JP Autoceste FBiH šef projekta Muamer Bistrić i inžinjer Reuf Kadrić na poddionici Klopče – Donja Gračanica, na sastanku su iznijeli stav o tome da Preduzeće ispunjava obaveze iz Sporazuma o prijateljskom okruženju, koji je potpisan prije dvije godine s Gradom Zenica.

Kadrić je naglasio da JP Autoceste FBiH ima obavezu nadzora nad sanacijom lokalnih cesta, a koje će realizirati izvođač radova Euro-asfalt i Strabag AG.

– U ovoj fazi, izvođač radova se obavezao da će vršiti stalnu sanaciju te lokalne ceste, a po završetku radova izvršiti i kompletnu rekonstrukciju ceste, od stacionaže 0 do stacionaže 650. Na terenu možete primijetiti da izvođač izvršava svoje obaveze, odnosno da redovno sanira  udarne rupe. Također, u potpunosti je asfaltirana kritična dionica od 150 metara ispod vijadukta Babina rijeka. S obzirom na to da radimo na spajanju vijadukta, ispod je urađena zaštitna konstrukcija koja treba da obezbijedi sigurnost svim prolaznicima, istakao je Kadrić.