JP Autoceste FBiH financirat će gradnju mreže: naselje Stanojevići kod Čapljine nakon 20 godina dobiva pitku vodu

Izgradnja Koridora Vc je prioritet JP Autoceste FBiH, ali osim izgradnje i razvoja modernih autocesta, aktivnosti Poduzeća su usmjerene i na razvoj lokalnih zajednica, brigu i odgovornost za ljude i okoliš u kojem djeluje. Svjesni činjenice da izgradnja autoceste utječe i na lokalne zajednice kroz koje Koridor Vc prolazi, JP Autoceste FBiH pronalazi načine za uspostavljanjem kvalitetne suradnje sa tim istim lokalnim zajednicama.

Jedan takav pozitivan primjer suradnje između JP Autoceste FBiH i lokalne zajednice upravo se realizira na području Čapljine, gdje prolazi autocesta poddionica Buna – Počitelj. Ova poddionica jednim dijelom prolazi kroz područje Mostara, dok najvećim dijelom prolazi kroz područje Čapljine. Izgradnja same poddionice je ušla u završnu fazu, ali tu ne prestaju radovi na ovom prostoru.

U okviru suradnje s lokalnom zajednicom JP Autoceste FBiH će financirati i izgraditi vodovodnu mrežu za  mještane čapljinskog naselja Stanojevići. Obzirom da za potrebe odmorišta Rotimski potok u blizini ne postoji vodovodna mreža, JP Autoceste FBiH je sklopilo ugovor s Gradom Čapljinom o izgradnji primarne vodovodne mreže s mogućnošću da se naselja kroz koja trasa prolazi spoje na istu mrežu, a to se ponajviše odnosi na naselje Stanojevići.

O važnosti i značaju ovog projekta koji realizira JP Autoceste FBiH najbolje govori to da su mještani naselja kroz koja će proći vodovodna mreža već više od dvadeset godina bezuspješno pokušavali realizirati ovaj isti projekt. Osim vodovodne mreže, u komunikaciji s lokalnim stanovništvom na poddionici Buna – Počitelj izgrađeni su i objekti potputnjaka Bivolje Brdo i natputnjaka Grabovina i Kevčići, a u skladu s propisima o zaštiti okoliša sagrađena su i dva prolaza za životinje.

JP Autoceste FBiH ovim projektom su pokazale da kontinuirano rade na unapređenju i razvoju lokalnih zajednica.

Press JP Autoceste FBiH