Direktorica EBRD-a: Nema izmjene dionice Mostar Jug – tunel Kvanj, riječ je o unutarnjoj provjeri

Europska banka za obnovu i razvoj naložila je unutarnju IPAM provjeru kako bi utvrdila jesu li poštovana sva unutarnja pravila u usklađenosti dionice Mostar Jug – tunel Kvanj na autocesti Koridor Vc.

“Ne želim špekulirati o reviziji koja je tek počela. Revizija se ne bavi pitanjem izmjenom dionice niti je to predmet revizije. Isključivo pitanje ove revizije je utvrđivanje je li Europska banka za obnovu i razvoj prilikom ovog projekta u potpunosti ispoštovala vlastite politike po pitanju zaštite okoliša i socijalnih pitanja i to je predmet istrage, ništa drugo”, kazala je za Bljesak.info direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Bosni i Hercegovini Manuela Naessl. Naime, Europska banka za obnovu i razvoj naložila je unutarnju IPAM provjeru kako bi utvrdila jesu li poštivana sva pravila u usklađenosti dionice Mostar Jug – tunel Kvanj na autocesti Koridor Vc.

“Mi smo tu da još jednom pokažemo da je sve što se tiče ovog projekta urađeno na jedan transparentan i odgovoran način. Sve što EBRD podržao tijekom ovog projekta je urađeno u skladu s našim politikama i na jedan jako odgovoran i transparentan način. Vjerujemo da smo s ovim projektom uradili jedan jako dobar posao”, navela je Naessl.

Kako ističe, bitan segment im je suradnja s lokalnom zajednicom te su s predstavnicima lokalne zajednice u stalnom kontaktu.

“Sama dionica je odobrena od strane Parlamenta FBiH i bilo kakva promjena te dionice će morati ići na odobrenje na Parlament. EBRD nije adresa za bilo kakvo mijenjanje dionice”, zaključila je za Bljesak.info direktorica EBRD-a u BiH.

Istaknula je kako su u EBRD-u svjesni značaja Koridora Vc za građane, ali i cijelu BiH te kako je to ipak veliki infrastrukturni projekt za koji treba dugo vremena.

Izvor: Bljesak.info